Klein kantoor

De opdracht was om een gebouw te ontworpen in groepen van twee met de karakteristieke kenmerken van het architectenbureau Neutelings Riedijk. Verder moest het gebouw voldoen aan de voorwaarde voor een klein denkbeeldig kantoor. Daarnaast kon het gebouw niet groter zijn dan 9 x 9 meter en was het gewenst om de entree op de eerste verdieping te hebben. Het gebouw zou tussen een rivier en een weg komen te liggen waarbij het uitzicht zou kunnen worden benut over de rivier.

Het uiteindelijke ontwerp vertegenwoordigt niet alleen de kenmerken van Neutelings Riedijk met betrekking tot de routing en morfologie, het vertegenwoordigt ook hun overtuiging van de grootste noemer die is toegepast in de gevelbekleding die ook aan de binnenkant doorgaat. Bovendien is de structuur ontworpen met de omgeving in gedachten.