Hotel kamer

Klimaatverandering blijft een dringende kwestie en het is een van de meest hardnekkige kwesties van de 21ste eeuw geworden. Overheden hebben getracht de effecten van klimaatverandering te minimaliseren. Er is echter weinig vooruitgang geboekt. De aarde warmt nog steeds op, de uitstoot van gassen is hoger dan ooit tevoren en het waterniveau blijft stijgen. De meeste CO2-uitstoot in de bouwsector wordt veroorzaakt door het gebruik van beton. Deze specifieke industrie is al verantwoordelijk voor 5 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. (Rubenstein, 2012) Als de overheid deze problemen niet kan oplossen, staan ​​ingenieurs nu voor de uitdaging om dit om te keren. (Architizer-editors, 2014)

In het licht van de dringende problemen van klimaatverandering, vroeg de opdracht voor dit ontwerp om een ​​bouwschil voor een luxueuze duurzame hotelkamer van maximaal 40 vierkante meter. Een duurzaam ontwerp is gedefinieerd als een ontwerp waarbij energie wordt opgewekt door luminescente zonneconcentratoren (LSC’s) en reguliere zonnepanelen voor elektriciteit en verwarming. Deze duurzame technologie wordt niet alleen in de hotelkamer geïmplementeerd, maar in het hele gebouw. Bovendien ligt de nadruk van het ontwerp op licht, ventilatie, energieprestaties en soorten beglazing om zo een duurzame hotelkamer te creëren.

Architizer Editors. (2014, October). The Future Is Green: Architecture + Sustainability. Retrieved from http://architizer.com/blog/architecture-plus-sustainability/ [English only]

Rubenstein, M. (2012, May 09). Emissions from the Cement Industry. Retrieved from http://blogs.ei.columbia.edu/2012/05/09/emissions-from-the-cement-industry/ [English only]