Unesco Paviljoen

De Waddenzee in Nederland, Duitsland en Denemarken is een uniek nat gebied met specifieke flora en fauna. Een paar jaar geleden is het op de Wereld Erfgoed lijst geplaats als een conservatie gebied. De vraag was voor een ontwerp voor een klein tijdelijk Unesco paviljoen geplaatst op een 7×7 meter Stelcon plaat waar wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers konden genieten van het uitzicht en dat beschutting aan hen biedt voor een ervaring het hele jaar door.

Een voorstel is gemaakt voor een paviljoen op deze unieke locatie in het natuurgebied Utopia op Texel dat compleet draait om het ervaren van deze omgeving. Het paviljoen is ontworpen op een raster dat een systeem creëert waarop de kolommen zijn geplaatst die vervolgens de opgestapelde vloeren dragen. De vorm, locatie van vloeren, opeenvolging van ruimtes, en route is ontworpen met de omgeving in gedachten wat resulteert in een paviljoen dat bezoekers het natuurgebied Utopia in al zijn glorie laat ervaren.