Dijkzigt

Het project richtte zich op hoe oude architectuur kan worden getransformeerd om zo nieuwe architectuur te creëren. Dit is geanalyseerd door te werken aan de vaardigheden die nodig zijn om te ontwerpen in een bestaand gebouw in de eerste helft van het project, evenals in de tweede helft een voorstel te ontwerpen voor de transformatie van Dijkzigt, het voormalige hoofdgebouw van het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam, in een multifunctioneel gebouw waarin zowel appartementen zijn ondergebracht als extreme sporten.

Om het oorspronkelijke Dijkzigt te respecteren, zijn in het uiteindelijke ontwerpvoorstel de structurele elementen van de Dijkzigt zoveel mogelijk behouden, evenals de karakteristieke kenmerken in de gevel, die betrekking hebben op de repetitieve raamkozijnen, kolommen en horizontale banden. De bovenste elementen van het oorspronkelijke gebouw zijn getransformeerd om een ​​grote glazen wand te creëren die de hoogte van het gebouw en het uitzicht benadrukt. Dit element sluit aan bij de bestaande delen van het gebouw, maar laat toch duidelijk zien dat het nieuw is toegevoegd. De raamstijlen zijn enigszins aangepast bij de verschillende functies om de transformatie van het gebouw ook aan de buitenkant te tonen. Dit is het geval voor alle sportfuncties die worden toegevoegd samen met de appartementen die achter de originele kozijnen worden geplaatst. De toegevoegde functies binnen het gebouw zijn zodanig geplaatst dat de verbinding tussen hen en de rest van de campus zo hoog mogelijk is. Hierbij zijn ook de omgeving met het nieuwe masterplan, het zonlicht en de omliggende gebouwen in acht wordt genomen. Bovendien zijn de verbindingen in het gebouw zo gepositioneerd dat ze van de sportfuncties naar de lift schachten van het gebouw lopen om zo meer privacy mogelijk te creëren in de appartementen.

Met dit voorstel kan een transformatie van de oude Dijkzigt worden gerealiseerd, waarbij het gebouw behouden blijft en tegelijkertijd wordt opgeknapt om uiteindelijk een dynamisch multifunctioneel gebouw te creëren dat connectie mogelijk maakt.